Vă invităm pe data de 30 octombrie, în intervalul 13:00 – 15:00, la webminarul „Strategii de analiză a datelor diadice în studiile din psihologia cuplului și familiei: Aspecte teoretice și aplicații practice” organizat de Laboratorul de Științe Cognitive Clinice în colaborare cu Petruța Rusu.
Cine este Petruța Rusu?
Petruța Rusu este conferențiar universitar în cadrul Facultății de Științe ale Educației, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și susține cursurile de Metodologia Cercetării, Psihologia familiei, Educația și Consilierea Părinților și Fundamentele Psihologiei. Cercetările sale investighează stresul și copingul în cuplu și familie, implicațiile psihologice ale religiozității în viața de familie, emoțiile și strategiile de reglare a emoțiilor în cuplu, satisfacția maritală și starea de bine a partenerilor.
În ce va consta acest webminar?
Acest webminar își propune să prezinte câteva strategii de analiză a datelor diadice în studiile din psihologia cuplului și a familiei. În prima parte a prezentării vor fi detaliate câteva aspecte teoretice cum ar fi design-ul cercetării în studiile realizate pe cupluri, cum se face culegerea de date, care sunt modelele de analiză a datelor diadice și cum alegem un model. De asemenea, în cea de-a doua parte, vor fi aplicații practice folosind modelele de analiză a datelor diadice (Actor-Partner Interdependence Model și Common-Fate Model).
În ce se va lucra ca interfață?
în Mplus și este recomandat să îl aveți instalat pentru a putea face aplicațiile practice din cadrul webminarului.
Evenimentul este gratuit. Menționăm faptul că avem 10 locuri disponibile, destinate celor care ne urmăresc pe pagina de Facebook a Laboratorului de Științe Cognitive Clinice.